Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ

Πώς να φτιάξετε συνταγή για κέικ φρούτων σε στυλ Patisserie;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
  1. Αρχικά, ας πάρουμε σε ένα βαθύ μπολ σταφίδες, βατόμουρα, σύκα, βερίκοκα, χουρμάδες και καρύδια, που έχουν σχεδόν ίδιο μέγεθος.
  2. Ρίχνουμε πάνω 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε τα φρούτα να γίνουν κόκκοι.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα αλευριού ολικής αλέσεως μέχρι να γίνουν κόκκοι. Αφήνουμε το μείγμα των φρούτων στην άκρη.
  4. Σε ένα ξεχωριστό βαθύ μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι για 5-6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν κρέμα.
  5. Κρατάμε στην άκρη τα ασπράδια που έχουν πήξει. Βάλτε τη μαργαρίνη μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου και 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη σε ξεχωριστό βαθύ μπολ.
  6. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  8. . Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.
  9. Αφού προσθέσουμε το μείγμα των φρούτων, ανακατεύουμε λίγο με μια σπάτουλα και προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα.
  10. Αφού ενσωματωθεί καλά όλο το μείγμα μεταξύ τους, βάζουμε το γουδί του κέικ μας στη φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει πριν και έχουμε διατηρήσει στο ψυγείο. Ένα ελαφρώς παχύρρευστο κέικ.
  11. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον βαθμό στους 160 και ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά.
  12. Αφήνουμε το ψημένο μας κέικ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα και μετά το μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος. Αν θέλετε, μπορείτε να απλώσετε πάνω του μέλι ή μαρμελάδα πορτοκάλι για να φαίνεται λαμπερό. Το ζαχαροπλαστείο φρούτο κέικ μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

Σημείωση: Ευχαριστούμε τον food blogger Ferhat Bora για αυτή τη συνταγή.

Συνταγή κέικ φρούτων Patisserie Style με φωτογραφία

Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ
Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ
Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ
Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ
Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ
Ζαχαροπλαστείο Φρούτο Κέικ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button