Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για πολτοποιημένο κοτόπουλο με καφέ σάλτσα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Οι πατάτες καθαρίζονται, κόβονται σε κύβους και βράζονται σε μια κατσαρόλα με γάλα. Προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι και πιπέρι που κοντεύουν να βράσουν, τα βγάζουμε από την εστία και τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια του μπλέντερ.

Όσο βράζουν οι πατάτες, τα κοτόπουλα σοτάρονται, ανακατεύονται με μισή κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και ξεκουράζονται στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ψήνεται σε μεγάλο τηγάνι σε λίγο λάδι μέχρι να ζωντανέψουν τα κοτόπουλα. Τα κοτόπουλα μεταφέρονται από το τηγάνι σε πιάτα σερβιρίσματος. Προσθέστε πουρέ πατάτας σε αυτό.

Το τηγάνι από το οποίο λαμβάνονται τα κοτόπουλα χρησιμοποιείται για καφέ σάλτσα. Η σάλτσα σόγιας και το αλεύρι ρίχνονται στο υπόλοιπο λάδι και ανακατεύονται για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λεία.

Περιχύνεται το κοτόπουλο με τον πουρέ και το γεύμα σερβίρεται. Καλή όρεξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην χρησιμοποιείτε αλάτι στο κοτόπουλο και τη σάλτσα. Το αλάτι στη σάλτσα σόγιας είναι αρκετό.

Πουρέ κοτόπουλο με καφέ σάλτσα Συνταγή με φωτογραφία

Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα 1Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα 1 Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα 2Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα 2 Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα 3Πουρέ κοτόπουλο με καστανή σάλτσα 3

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button